1956 hőseire emlékeznek Aradon

Az aradi Alma Mater Alapítvány, az RMDSZ Arad megyei szervezete és a Pro Identitas Egyesület szervezésében megemlékezést tartanak október 23-án, szerdán 18 órakor az 1956-os forradalom évfordulóján az aradi evangélikus-lutheránus templomban.

Az est első részében egy igei felvezetésre kerül sor, amelyet ökumenikus imádság követ, az aradi történelmi egyházak képviselőinek részvételével. Ezt követően Muntean Tibor történelemtanár foglalja össze az 1956-os forradalom legfontosabb eseményeit, felidézve a szabadságért folytatott küzdelem jelentőségét.

Az est vendége Heinczinger Miklós „Mika”, aki hangszeres zenészként, zeneszerzőként és énekesként is ismert. A Kossuth-díjas Misztrál Együttes alapító tagja, zenei pályája során az autentikus magyar népzene mellett a modern zenei irányzatok (jazz, techno) is helyet kaptak művészetében. Munkái között színházi előadások és filmek kísérőzenéi szerepelnek, és számos külföldi fesztivál meghívott előadója.

Liszt Ferenc-díjas előadásával Heinczinger Miklós varázslatos hangulatot teremt, amely méltó módon emeli az est bensőséges hangulatát.

A rovatból ajánljuk:

Szavalóverseny a Magyar Szórvány Napja alkalmából
A beküldött videófelvételeket bírálják el.
Százával honosítják a hazatelepülő diákok tanulmányi eredményeit
Vannak olyan tanulók is, akik a román nyelvet sem beszélik jól.
Januárban adják át a még hiányzó körgyűrűszakaszt
11 kilométer hosszú, egy Maros-híd és egy vasúti felüljáró is szerepel a projektben.
Iktatta parlamenti jelöltjeit az RMDSZ
A képviselőházi listát Faragó Péter, a szenátusit Péró Tamás vezeti.
Kelemen Hunor köszönőlevele (x)
Az RMDSZ elnökének a támogatókhoz intézett sorai.