Szívproblémák: Rednicet ismét megműtötték, Hațegan visszavonult

Rednic és Hațegan: a stressz nem pálya! | Archív felvételek

Rednic és Hațegan: a stressz nem pálya! | Archív felvételek

Ismét szívműtétet végeztek el Mircea Rednicen, az UTA labdarúgócsapatának vezetőedzőjén, míg egy másik ismert aradi futballszemélyiség, Ovidiu Hațegan, akinek korábban ugyancsak szívproblémái voltak, visszavonult az aktív játékvezetéstől.

Az UTA a Facebook-oldalán számolt be, hogy a csapat edzője, Mircea Rednic „az egy évvel ezelőtti, az FCSB elleni meccs után kapott infarktusa után elvégzett szívműtétjét követő kötelező vizsgálaton vett részt a megyei sürgősségi kórházban, de túl van minden veszélyen, és a hétvégi, CFR elleni meccsen a csapat kispadján fog ülni.”

Az aradon.ro ugyanakkor arról írt, hogy a iași-i (jászvásári) Politehnica elleni hétfő esti gól nélküli döntetlen után Rednic ismét mellkasi fájdalmakra panaszkodott, ezért bement a sürgősségi osztályra, de mivel orvosa, aki korábban megműtötte, nem volt műszakban, hazatért. Kedd reggel visszament, és akkor Cristina Dină szívsebész két újabb sztentet (érfalat kitámasztó fémhálót) ültetett be neki. Kórházi források szerint a trénert szerdán engedik ki a kórházból, hacsak szövődmények nem lépnek fel.

Az UTA eddig egy győzelmet számlál az első osztályú labdarúgó-bajnokság mostani idényében, ráadásul hat meccs óta képtelen nyerni nem csoda, hogy ez a teljesítmény megviseli Rednicet.

Egy másik ismert aradi futballszemélyiség, Ovidiu Hațegan is szívproblémákkal küzd: mint emlékezetes, a 2008 óta FIFA-bíróként jegyzett és 2015-től az európai bírói elitligába tartozó sportember 2022 márciusában, akkor még csak 41 évesen infarktust kapott. Otthonában tartózkodott Aradon, amikor erős mellkasi fájdalmakat érzett, miután befejezte az edzést, és önállóan ment be a kórházba, ahol megállapították, hogy az egyik ér eldugult. A műtétet követően visszatért a pályákra, mérkőzéseket is vezetett, nemzetközi megbízást is kapott, de a minap bejelentette visszavonulását az aktív játékvezetéstől. Azonban nem távolodik el a futballtól, ugyanis videóbíróként a VAR-szobában lát el továbbra is feladatokat.

A rovatból ajánljuk:

Két élvonalbeli és egy harmadosztályú csapattal játszik az UTA a kupában
Az aradiak első két meccsüket idegenben játsszák.
Elfelejtette a győzelem ízét az UTA
Zsóri Dániel az aradiak kispadján ült, de nem cserélték be.
Több mint egy hónapja képtelen nyerni az UTA
Döntetlent játszott a Hermannstadttal az aradi csapat.
Zsóri Dániel: tiszta lappal indulok, az UTA volt a legjobb választás a karrierem szempontjából [AUDIO]
A Puskás-díjas játékosnak továbbra is célja a magyar válogatottság.
A Puskás-díjas Zsóri Dániel aláírt az UTÁ-hoz
A 23 éves csatár Simonyifalván született, és ez az első romániai klubja.
Távozik az MTK-tól a Puskás-díjas Zsóri Dániel
A simonyifalvi születésű játékos szabadon igazolható.