Elit csoportban az UTA: mind a négy korosztályos csapata rájátszásba jutott

Van jövő! Jó eredményeket értek el az UTA utánpótláscsapatai | Fotó: uta-arad.ro

Van jövő! Jó eredményeket értek el az UTA utánpótláscsapatai | Fotó: uta-arad.ro

Mindössze öt klubnak sikerült, hogy a 15, 16, 17 és 18 éves korosztályú csapatai egyaránt bejussanak a Román Labdarúgó-szövetség (FRF) által szervezett Elit, illetve Ifjúsági Liga elnevezésű utánpótlás-bajnokságok rájátszásába: a konstancai Farul, a bukaresti FCSB, a craiovai Universitatea, a kolozsvári Universitatea, valamint az aradi UTA véghez vitte ezt a bravúrt.

Az UTA utánpótláscsapatai közül a 16 évesek (U16) meg is nyerték csoportjukat az alapszakaszban: Dinu Donca és Alex Nistor edzők tanítványai a 11 meccsből 10-et megnyertek, mindössze egy mérkőzésen játszottak döntetlent, így magabiztosan végeztek az élen. Az U17-esek a második helyen jutottak tovább a csoportjukból, míg az U15-ös és az U18-as csapatok a negyedik, a play off-ot érő utolsó helyet csípték el.

A két alacsonyabb korosztályban két nyolcfős csoportban folytatódnak a küzdelmek, a 17 és 18 éveseknek viszont csak egy-egy nyolcfős rájátszást rendeznek. Az alapszakaszban megszerzett pontok felét tovább viszik magukkal a résztvevők. Az UTA csapatainak első ellenfele az FCSB lesz Bukarestben: a 15 és 16 évesek október 26-án, a 17 és 18 évesek október 27-én lépnek pályára.

Az Elit Ligában és az Ifjúsági Ligában (18 évesek) azok az utánpótlás-nevelő központok (akadémiák) vesznek részt, amelyek az első 24 között szerepelnek, a többi fijúsági csapat az országos bajnokságokban viaskodik.

A rovatból ajánljuk:

Ajándék gólnak ne nézd a szerzőjét
Az aradi csapat az élvonal újoncát, a buzăui FC Gloriát fogadta, és egy öngólnak köszönhetően tartotta itthon a három pontot az UTA az első osztályú labdarúgó-bajnokság hétvégi fordulójának szombat kora délutáni meccsén.
Szerencsétlen 13-as: kikapott a UTA a hétvégi fordulóban
Nem jött jól a válogatott meccsek miatt elrendelt bajnoki szünet az aradi csapat számára.
Pecsovszky József 56 évvel ezelőtt hunyt el
A legendás labdarúgó 47 évet élt.
Emberhátrányban is három pontot szerzett az UTA
A Puskás-díjas Zsóri Dániel hazai közönség előtt is bemutatkozott.
Pingpongbajnokságot hirdetnek amatőröknek
Zimándközön állnak asztalhoz.