Kiütéses diadallal tett pontot a szezon végére az UTA

Gólzáporos győzelemmel ünnepelte bajnoki címét a III. liga 4. csoportjában az UTA péntek este.

A már biztos feljutás tudatában felszabadultan játszó aradiak 4–0-s félidei vezetés után 6–0-s diadallal fejezték be a szezont a Vajdahunyad ellen, saját közönségük előtt. Hozzátartozik az is, hogy az utolsó forduló a vendégek számára sem jelentett tétet, így nem játszottak koncentráltan.

Az UTA összességében megérdemelten jutott fel a másodosztályú bajnokságba, hiszen csoportjában a legtöbb győzelmet aratta, 17-et, ezenkívül 5 döntetlent és mindössze 2 vereséget számlált. Második lett a Kisbecskerek, míg a sokáig éllovas, és az UTA számára fő rivális Borossebes még a dobogóra sem fért fel, mert az utolsó fordulóban hazai pályán kikapott a tavasszal imponáló győzelmi sorozatot produkáló Lugostól.

A 13 csapatos mezőnyből nem esett ki senki, mivel az utolsó helyen az a szörénytornyai (Turnu Severin-i) Minerul Mehedinţi áll, amelyiket kizárták a bajnokságból, mert egymást követő két meccsen nem jelent meg.

A 26. forduló eredményei: UTA–Vajdahunyad 6–0, gólszerzők: Copil (11. p.), Silaghi (20., 31. és 69. p.), Rus (25. p.), Vlad (62. p.), Borossebes–Lugos 2–4, Filiaşi–Pandurii II 1–3, Temesgyarmat–Craiovai Viitorul 0–3, Turceni–Borosjenő 1–1, Motru–Kisbecskerek 0–3 játék nélkül. Az élmezőny végeredménye: 1. UTA 56 ponttal, 2. Kisbecskerek 52, 3. Lugos 50, 4. Borossebes 50 ponttal (az egymás elleni eredmények a lugosiaknak kedveznek).

A rovatból ajánljuk:

Zsóri Dániel: tiszta lappal indulok, az UTA volt a legjobb választás a karrierem szempontjából [AUDIO]
A 23 éves csatár tulajdonképpen hazatért Aradra, hiszen Simonyifalván él a családja, mégis az UTA az első romániai klubja, hiszen eddig csak Magyarországon szerepelt. A Puskás-díjas játékosnak továbbra is célja, hogy kiérdemelje a meghívót a magyar válogatottba.
A Puskás-díjas Zsóri Dániel aláírt az UTÁ-hoz
A 23 éves csatár Simonyifalván született, és ez az első romániai klubja.
Távozik az MTK-tól a Puskás-díjas Zsóri Dániel
A simonyifalvi születésű játékos szabadon igazolható.
Tizenegyesvédés ellenére is kétgólos vereség a címvédőtől
Az UTA továbbra is egy győzelemmel áll a bajnokságban.