Félúton a Szupermaraton – megérkezett a mezőny Aradra [AUDIÓ]

A versenyzőket frissítővel, gyümölccsel és orvosi segítségnyújtással várták, az érdeklődőket, drukkereket és bámészkodókat koncertekkel és lacikonyhával.

Délután három óra után érkeztek meg az első kerékpárosok Aradra, s ezzel a városháza előtti téren megkezdődött a 18. Békéscsaba–Arad–Békéscsaba Szupermaraton kora estig tartó aradi befutója. A versenyzőket frissítővel, gyümölccsel és orvosi segítségnyújtással várták, az érdeklődőket, drukkereket és bámészkodókat koncertekkel és lacikonyhával.

A résztvevők a Békéscsaba–Szabadkígyós–Újkígyós–Pusztaottlaka–Medgyesegyháza–Mezőkovácsháza–Battonya–határátkleő–Tornya–Kisvarjas–Arad útvonalat teszik meg, majd ugyanezt visszafelé. A mezőny nagy része, közel 800 jelentkező kerékpáron tette meg az első nap a száz kilométert. Ezt a versenyszámot a romániai résztvevők dominálják, míg a futást általában a magyarországiak. Egyéniben elsőnek a többszörös győztes Bogár János ért célba Aradon. A férfi kerékpárosoknál a következő volt az aradi sorrend az élen:1 . Vlad Marius 02:43:08 óra, 2. Czinkota Gábor 02:43:15, 3. Gonda Zsolt 02:43:21; a nőknél: 1. Gabriela 02:49:19 óra, 2. Dunca Graţiana 02:55:55, 3. Dirlea Ioana Alexandra 02:57:12.

Öten a görkorcsolya versenyszámban neveztek be. A leigazolt sportolók mellett amatőrök, gyerekek és idősek, mozgás- és látássérültek is teljesítették a távot, ezért is a Szupermaratonnak nem a versenyjellege domborodik ki. A mezőny vasárnap reggel 9 órakor indul vissza Aradról Békéscsabára.

Pataky Lehel Zsolt az aradi befutó eseményeit a Temesvári Rádió számára készült riportban foglalta össze. A képriport végén meghallgathatja a rádióriportot.

 

A rovatból ajánljuk:

Távozik az MTK-tól a Puskás-díjas Zsóri Dániel
A simonyifalvi születésű játékos szabadon igazolható.
Tizenegyesvédés ellenére is kétgólos vereség a címvédőtől
Az UTA továbbra is egy győzelemmel áll a bajnokságban.
Kikapott a sereghajtó otthonában az UTA
Az aradiak csak helyzetekig jutottak.