Focikörkép: Pankota kikapott, az UTA nyert

Bebiztosította első helyét, és ezzel feljutását az élvonalba a Temesvári Politehnica, miután szombaton Resicabányán 3-0-ra legyőzte a fő rivális Metalult, a másodosztályú labdarúgó-bajnokság nyugati csoportjának felsőházában.

A temesváriak góljait Pedro Henrique az 57. és a 67. percben, továbbá Popescu a 92. percben szerezte. A 6. forduló másik meccsén a Tatrangi Unirea 2-1-re legyőzte a Szatmárnémeti Olimpiát, míg a Mioveni játék nélkül kapta meg az Olt FC elleni 3 pontot, mivel a slatinaiak visszaléptek. Vezet a Poli 58 ponttal, Mioveni-nek 46, Resicabányának 44 pontja van. Temesvár egy év szünet után tér vissza az I. Ligába. Az alsóházban a Pankotai Şoimii hazai pályán 3-1-re kikapott a Karánsebesi FC-től. A vendégek szereztek vezetést a 22. percben Roman révén, amit a 45. percben a pankotai Gâlcă kiegyenlített. A 67. és a 71. percben Roman és Săulescu állította be a 3-1-es vendégdiadalt. A másik meccsen: Nagyváradi Bihar FC-Râmnicu Vâlcea 1-1. Az alsóházban vezet a Râmnicu Vâlcea 32 ponttal, 2. Karánsebes 31 ponttal, 3. Pankota 24 és 4. Nagyvárad 22 ponttal.

A labdarúgó III. Liga 4. csoportjában az UTA 2-1-re nyert Turceni-ben, és ezzel nagy lépést tett az első hely bebiztosítása felé. A hazaiak nyitották meg a gólok sorát a 23. percben Fotescu révén, az aradiak Osman Gueye 68. és Székely Szabolcs 84. percben szerzett góljaival fordítottak. A 23. forduló további eredményei: Craiovai Viitorul-Pandurii II 2-2, Kisbecskerek-Temesgyarmat 1-0, Lugos-Motru 2-1, Vajdahunyad-Filiaşi 0-2, Borosjenő-Szörénytornya 3-0 játék nélkül, Borossebes állt. Az élen: 1. UTA 49 ponttal, 2. Kisbecskerek 45, 3. Borossebes 44 ponttal. Az UTA szombaton Borosjenőt fogadja.

A rovatból ajánljuk:

Távozik az MTK-tól a Puskás-díjas Zsóri Dániel
A simonyifalvi születésű játékos szabadon igazolható.
Tizenegyesvédés ellenére is kétgólos vereség a címvédőtől
Az UTA továbbra is egy győzelemmel áll a bajnokságban.
Kikapott a sereghajtó otthonában az UTA
Az aradiak csak helyzetekig jutottak.