Ezüstéremmel vigasztalódhat az aradi női kosárlabdacsapat

A sárga mezes aradiak pontatlanok voltak az ellenfélhez képest | Fotó: Aradi FCC Baschet UAV Facebook-oldal

A sárga mezes aradiak pontatlanok voltak az ellenfélhez képest | Fotó: Aradi FCC Baschet UAV Facebook-oldal

Hazai pályán is kikapott konstancai riválisától Aradi FCC Baschet UAV a női kosárlabda-bajnokság döntőjében, így elveszítette a három nyert meccsig tartó párharcot.

Az alapszakaszban elért jobb helyezésének köszönhetően a Konstancai CSM CSU élvezhette a pályaelőnyt az ötmérkőzéses döntőben, és ki is használta azt: a múlt héten mindkét Fekete-tenger-parti meccset a hazaiak nyerték, az aradiak csak egy-egy negyedben tudták megszorongatni riválisukat.

A javításra kedd este az aradi sportcsarnokban nyílt lehetőség, egyben a győzelem jelentette az utolsó esélyt bajnoki győzelemre – vendégsiker esetén a látogatók nyakába akaszthatták az aranyérmeket. A tét túl nagy terhet Miroslav Popov vezetőedző tanítványainak, akik végig futottak az eredmény után. A hazai lányok csupán az utolsó negyedben tudtak az ellenfél fölé kerekedni, amikor már késő volt, így 15 pontos különbséggel kikaptak.

Az aradi női kosárlabdacsapat kilenc alkalommal hódította el eddig a bajnoki címet, legutóbb 2013-ban, azóta két bajnoki bronzéremmel, egy Román Kupa-győzelemmel és egy Közép-Európa-liga-győzelemmel vigasztalódott. Ezek mellé gyűjtött be most egy második helyet.

Női kosárlabda-bajnokság, döntő, 3. meccs:

  • Aradi FCC Baschet UAV–Konstancai CSM CSU 56:71 (13:19, 11:18, 8:17, 24:17) – aranyérmes a Konstancai CSM CSU 3–0-s összesítéssel, ezüstérmes az Aradi FCC Baschet UAV, míg a bronzérmet a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC szerezte meg, miután a „kisdöntőben” 2–1-es összesítéssel jobbnak bizonyult a Târgoviștei CSM-nél.

A rovatból ajánljuk: